Δελτίο Τύπου – Επιμορφωτικό σεμινάριο στην Καλαμάτα

16 Μαΐου, 2017 2:26 μμ

Αθήνα, 16-5-2017

Το Σάββατο 13/05/2017 ολοκληρώθηκε με επιτυχία το διήμερο (Παρασκευή 12 & Σάββατο 13 Μαϊου 2017) Επιμορφωτικό Σεμινάριο στην Καλαμάτα που οργάνωσε Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (Ν.Π.Ι.Δ. του Υπουργείου Εσωτερικών) σε αίθουσα του Ξενοδοχείου «Elite City Resort». Το επιμορφωτικό σεμινάριο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Έργου, «Αποκεντρωμένες δράσεις για την ευαισθητοποίηση αιρετών ή υποψηφίων γυναικών σε θέματα ισότητας και φύλου σε όλη τη χώρα» το οποίο χρηματοδοτείται από τον τακτικό προϋπολογισμό του Κ.Ε.Θ.Ι.

Στο σεμινάριο συμμετείχαν αιρετές και υποψήφιες, εκπαιδευτικοί, στελέχη κομμάτων, ελεύθερες επαγγελματίες καθώς και άλλες γυναίκες της τοπικής κοινωνίας. Στο σεμινάριο παρουσιάστηκαν οι θεματικές ενότητες «Φύλο -Κοινωνία -Πολιτική» και «Πολιτική Επικοινωνία» στο θεωρητικό και βιωματικό τους μέρος. Η συμμετοχή των γυναικών ήταν ενεργή, ενώ συζητήθηκαν τα αίτια και οι δυσκολίες που συναντούν οι γυναίκες με συνέπεια τη μειωμένη εκπροσώπησή τους στις πολιτικές διαδικασίες. Τέλος, διατυπώθηκαν σκέψεις και προτάσεις για την υπέρβασή τους.

Το Κ.Ε.Θ.Ι. συνεχίζει την επιμορφωτική αυτή δράση σε όλη την επικράτεια, σχεδιάζοντας παρόμοια σεμινάρια σε έδρες Περιφερειών και Νομών της χώρας όπου υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον και ζήτηση από ομάδες γυναικών για ενδυνάμωση στην αιρετότητα και την ανάδειξη σε θέσεις πολιτικής ευθύνης.

Το Γραφείο Τύπου

Κατηγορία: ,